Baka med ekologiska råvaror

Baka med ekologiska råvaror

Finns det något härligare än att få baka och äta goda bakelser med familj och vänner? För att göra fikat och desserterna lite nyttigare är det smart att satsa på ekologiska råvaror.

Ekologiska råvaror utan mellanhänder online

Det är mycket hälsosammare att laga mat och baka med ekologiska råvaror. Både för dig och omvärlden, förutom att det också är godare. Så att blåbärsmuffinsen verkligen smakar blåbär. Bästa stället att handla ekologiska råvaror är på Råvarubutiken. Förutom att du enkelt handlar online, så köper du utan mellanhänder. Råvarubutiken köper direkt från olika odlar-cooperativ, så du hjälper också lokala bönder runt om i världen att försörja sig och sina familjer. En win-win för alla. Gå in på Råvarubutiken och köp allt från nötter och chiafrön till chokladknappar och mjöl.

Nyttiga bakverk

Förutom att satsa på mer ekologiska ingredienser kan du också baka lite nyttigare bakverk och kakor. En klassiker är morotskakan som förvisso är en söt mjuk kaka, men samtidigt väldigt mättande. Med naturliga råvaror kommer smakerna komma fram än mer. Om du vill ha något litet och gott till kaffet under veckan kan du baka eller röra ihop olika bars på nötter, honung och torkade bär. Doppa i choklad eller kokos om du vill ha mer smak. Bars är både mättande och nyttiga, men tänk på att nötter är riktiga kaloribomber.

Plocka bär till kakan

Det finns få saker som klår att först få plocka solmogen frukt och bär, och sedan baka något gott som äppelpaj eller blåbärsgömmor. Bjuda in släkt och vänner på ett storfika med en buffé av kakor och bakverk. Sköna samtal och gott kaffe.

Genom att kombinera frukt och bär från den egna trädgården och naturen, och ingredienser som du köper på Råvarubutiken kan du enkelt skapa härliga bakverk som är helt ekologiska. Om du har barn är det bra att ta med dem ut i blåbärsriset. Så att de får upptäcka skönheten i att vara i naturen. Då lär de sig också mer om var maten kommer ifrån och att vi måste vara rädda om både naturen och de ingredienser som vi har.