Utländska kakor

Allt som rör kökets regioner

Utländska kakor

Kakor kan syfta på olika saker, men syftar främst på en typ av söta bakverk i ett mindre format. En kaka kan både finnas i mjuka samt hårda varianter. Det finns en hel del populära kakor att gå igenom vilka du i denna del får veta mer om.

Chocolate chip cookie

En amerikansk chocolate chip cookie är vad många ser framför sig när begreppet kaka nämns. En chocolate chip cookie är en mindre kaka bestående av mjöl, smör, ägg, vitt och brunt socker samt små bitar med choklad. Denna populära kaka uppfanns redan år 1938 av den amerikanska kocken Ruth Graves Wakefield. Det sägs att kakan först var ett misstag eftersom hon ska ha trott att chokladbitarna skulle smälta i ugnen.

Madeleinekaka

Många tror att Madeleinekakan har fått sitt namn efter den svenska prinsessan Madeleine, men faktum är att kakan är mycket äldre än så. Den är dessutom fransk vilket gör detta påstående än mer missvisande. Madeleinekakan är en mjuk samt söt kaka bestående av ägg, socker, mjöl och citron vilken gräddas i musseliknande former. Madeleinekakan tros ha sitt ursprung från 1700-talets Frankrike. Kakan nämns flera gånger i receptböcker redan under Napoleons tid.

Cake pop

En sorts kaka som blivit vanligt att baka till barnkalas är amerikanska cake pops. En cake pop består av smulade kakor. Detta kan handla om till exempel oreos alternativt en sockerkaka som blandas med choklad. Bollen sätts på en liten pinne som sedan doppas i choklad och garneras med strössel.

Det finns med andra ord en hel del kakor att välja bland. Därefter är det bara smaken som kan sätta gränser.

No Comments

Add your comment