Mattor till köket och tårtbaken

Mattor till köket och tårtbaken

Är det en bra idé att ha mattor i köket, kan man undra. De ger onekligen en varm och personlig atmosfär, men att tvätta mattor när det spillts både det ena och det andra är inte alltid så lätt. Vill du ändå ha lite varmt under fötterna när du står och bakar och lagar mat kommer här några tips.

Ullmattornas styrka

Mattor och tårtbakning, går det ihop? Det finns såklart mattor som du bör undvika att ha i köket, och det handlar mest om den typen som är lurvig och fluffig – alltså där det lätt kan fastna sådant som är klibbigt och kladdigt och som är väldigt svårt att få bort. Välj också bort de dyra mattorna av riktigt hög kvalitet, och satsa istället på de som är tunna, enkla och så lätta som möjligt att rengöra. Att exempelvis skaffa en ullmatta kan vara ett riktigt smart drag då du har många olika varianter att välja mellan. Ull är ett tåligt material som klarar det mesta och du kan hitta både enkla och billiga varianter, likväl som mer eleganta och dyra. Det bästa valet till köket är en tunn typ av ullmatta där ytan är lätt att dammsuga eller torka av, plus att de är lätta nog att ta ut och skaka av utomhus när det behövs. De är dessutom lätta att flytta undan eller placera någon annanstans i rummet.

Låt mattan kika fram i bilden

Är du en av dem som tycker om att ta vackra bilder på dina tårtor och annat du skapat i köket, och kanske lägger upp dem på sociala medier? Beroende på hur du lägger upp dina bilder kan en vacker matta som kikar fram i ett hörn av bilden också vara något som förhöjer känslan och uttrycket. En ullmatta i en vacker, mjuk nyans gör sig väldigt bra ihop med andra naturliga material som trä, blommor och sten, som tillsammans bildar en fin enhet och väldigt vackra bilder.

Så letar du efter mattor till ditt kök är ullmattor vår givna rekommendation. Deras enkelhet i både utförande och handhavande är en fantastisk kombination ihop med all den känsla och atmosfär de skänker ditt rum.