Baka med egenodlade ingredienser

Baka med egenodlade ingredienser

Att baka är kul, men extra roligt blir det om du bakar med ingredienser som du har odlat själv. Det finns massor med grönsaker och rotfrukter som du kan plantera enkelt hemma i trädgården, på balkongen eller i krukan i köket.

Beställ fröer online

Det enklaste sättet att komma igång med planteringen är att köpa fröer online. Du kan beställa fröer hos https://flo-rea.com/ och få dem snabbt levererade hem till dörren. Florea har ett brett frösortiment med ekologiska sorter. På hemsidan kan du bland annat köpa fröer till morot, tomat, paprika, sockerärt, chili, paprika, pumpa, broccoli, spenat, palsternacka och körsbärstomat. Att odla egna grönsaker med ekologiska fröer är både spännande, gott och bra för miljön. Att äta egenodlade tomater är bättre än att köpa tomater som fraktats med lastbil. Hos https://flo-rea.com/ hittar du dessutom praktisk information, tips och artiklar som gör att du snabbt kan komma igång och odla dina bakingredienser.

Tips på recept med egenodlade ingredienser

Det finns massor av goda recept som du kan laga med ingredienser från din trädgård. Om du vill baka kan du med fördel använda både grönsaker och frukt för att balansera syra, sälta och sötma. Du kan bland annat baka följande:

  • Morotskaka
  • Tomatchutney
  • Äppelpaj
  • Pumpapaj

Lycka till!