Baka ditt eget bröd – inspireras av Wasa.com

Baka ditt eget bröd – inspireras av Wasa.com

Är du en av dem som tidigare bara har köpt bröd i butik? Men som trots allt älskar både smaken och doften av nybakat bröd? Varför inte börja baka ditt eget bröd? Det är hälsosamt och du vet med all säkerhet vad du har haft i det. Inga syntetiska ämnen för längre hållbarhet och inga livsmedel som du eventuellt kan vara allergisk mot. Sätt igång med brödbaket!

Trots att det kan vara gott och nyttigt att baka sitt eget bröd måste vi dock slå ett slag för vissa svenska varumärken som är riktiga fantaster på att göra gott bröd – inte minst Wasa knäckebröd som du hittar på Wasa.com och som erbjuder det goda knäckebrödet till bra pris. Men du kan även ta hjälp av recept från Wasa.com och göra ditt eget knäckebröd, eller kanske till och med hitta på ditt eget favoritrecept. Wasa.com är ett urtypiskt svenskt varumärke och har funnits med en tid.

Vad behöver du för eget brödbak?

För att baka bröd behöver du egentligen bara de livsmedel som står i receptet, en brödform och inte minst dina egna händer för att knåda degen. Men du kan naturligtvis också ta hjälp av en köksassistent som numera har blivit omåttligt populär. En köksassistent är en maskin som hjälper till att slå och knåda degar och blanda ingredienserna på bästa sätt. Den brukar ha flera hastigheter och olika krokar som omrörarkrok, degkrok och visp så att du både kan baka bröd, kakor och även vispa smet och äggvitor. Dagens köksmaskiner har utvecklats otroligt mycket och är nästan ett självklart måste i dagens kök. Läs några bäst i test på köksmaskiner för att välja din favorit.

Goda bröd

Har du svårt för att komma på vilket bröd du gillar mest? Vitt bröd är mångas favorit på söndagsmorgonen med smör och marmelad, men vitt bröd är dock inte så nyttigt. Ärligt talat har det heller inte så mycket smak om du inte öser över pålägg. Istället kan du prova surdegsbröd med rågmjöl eller ha i en massa ingredienser som frön och nötter eller torkad frukt. Det finns massor av goda recept på bröd och du kan även mixa dina egna såsom att kanske ha i rivna morötter eller rödbetor i degen. Det finns så många olika sätt att göra ett vanligt bröd roligare och nyttigare och framför allt mer smakrikt. Att sedan kombinera det med goda produkter från till exempel Wasa.com blir en riktig hit på frukostbordet.

Så hållbart är egengjort bröd

När du köper bröd ute i butikerna så brukar de ha ganska högt bäst före-datum men det beror oftast på att tillverkarna lägger i ämnen som får brödet att hålla längre. När du till exempel pressar egen juice eller bakar eget bröd måste du äta och dricka upp det snabbare, annars blir det dåligt. Men det är också en kvalitetsstämpel så att säga, eftersom hemmagjorda produkter ofta är nyttigare och innehåller bättre ingredienser. Frys gärna in bröd så du slipper slänga det.