Bakverk att göra med barn

Bakverk att göra med barn

Har ni tråkigt eller står regnet som spön i backen? Då har du ett ypperligt tillfälle att ta fram kaveln, vispen och bakingredienserna. Att baka är ett utmärkt sätt att underhålla uttråkade barn och resultatet kan sedan njutas av tillsammans med ett glas kall saft.

Barn älskar att få vara med och baka, men om sanningen ska fram är det inte alla bakverk som lämpar sig att göra tillsammans med små människor. Många barn tröttnar om det tar för lång tid och om bakverken är alldeles för avancerade. Vi vill att bakningen ska vara rolig hela vägen från början till slut och har därför plockat fram några riktigt bra bakverk som går snabbt, smakar gott och där barnen faktiskt kan få vara med i varje steg – om möjligtvis inte när det kommer till spis och ugn. Då alla våra tipsade bakverk innehåller socker är det viktigt att komma ihåg munhälsan när ni är klara. Borsta tänderna ordentligt för att minska risken för tandsten och karies. Fikar ni långt innan läggdags så passar ett sockerfritt tuggummi väldigt bra.

Bästa bakverken att baka med barn

Sockerkaka – Sockerkaka är inte bara enkelt att baka, utan det kräver heller inte många olika ingredienser. Gör en god sockerkaka med smak av vanilj, choklad eller citron och piffa upp den lite extra med vacker glasyr.

Chokladbollar – Det finns få bakverk som är lika roliga och enkla att göra som chokladbollar. Rulla bollar i alla dess storlekar och garnera med socker, kokos eller varför inte strössel. Det bästa med chokladbollar är att du inte behöver använda dig av varken spis eller ugn.

Muffins – Muffins är lite i samma stuk som sockerkaka när det kommer till ingredienser, men de är en aningen roligare att göra. Här kan ni välja fina formar, dekorera med glasyr eller varför inte marängsmörkräm som topping.

Kladdkaka – Kladdkakan är ytterligare en favorit som aldrig går ur tiden. Den går snabbt att förbereda och är så god att även skålen kan skrapas till det yttersta. Vill ni göra baktiden lite längre och få en lite lyxigare kladdkaka rekommenderar vi att du använder dig av riktig choklad istället för kakao. Kakao är dock ett mycket snabbt och bra komplement när man inte har ork eller tid.