Pynta bakverken med godis

Pynta bakverken med godis

Förutom att du kan minska ditt sötsug genom att köpa hem godis eller baka något gott så kan du ta dina bakverk till nästa nivå genom att köpa hem godis du sedan kan pynta dina bakverk med. Det kommer garanterat göra att du tar dina bakverk till nästa nivå, och ditt sötsug kommer att vara åtgärdat. I det här inlägget kommer du att få några tips på hur du kan använda godis när du pyntar dina hembakta skapelser.

Tårta

En av de vanligaste bakverken där många använder sig av godis för att dekorera är på en tårta. Det är särskilt förekommande i samband med att man firar ett barns födelsedag och för vuxna kan en tårta som är pyntad med godis vara nostalgiskt. Förutom att godistårtan är en stor succé för barn kan det vara en bra idé även för dig som är vuxen att baka en tårta med godis. Det finns flera vägar du kan gå för att baka en tårta som är pyntad med godis. Det är vanligast att man gör en klassisk gräddtårta och använder sig av olika sorters smågodis när man dekorerar tårtan.

Men om du till exempel älskar choklad kan du göra en chokladtårta och pynta tårtan med den choklad du tycker bäst om. Det är vanligt att man dekorerar tårtor med chokladsorten maltesers men du väljer själv vilken choklad du vill använda dig av när du dekorerar din egna tårta. Förutom att choklad går att använda som dekoration på din tårta är choklad även en vanlig smaksättning i tårta.

Cupcakes

Ett annat exempel på ett vanligt bakverk där man kan använda godis som dekoration är cupcakes. En cupcake är en sorts muffins som man tagit till nästa nivå genom att använda glasyr och dekoration. Cupcaken fick sitt stora genombrott på 00-talet och är ett vanligt förekommande bakverk på kalas. Det kan vara roligt att baka cupcakes och dekorera dem med olika sorters godisar och smaksättningar. Till exempel en cupcake med lakrits som är dekorerad med lakrits. Då kan dina gäster välja själva vilken cupcake de tycker ser allra godast ut. Eftersom cupcaken är något mindre än vad en tårta är så behöver du använda mindre godis. Både i storleken och mängden. Men det kan vara en rolig, och inte minst en god dekoration. Ett exempel på ett sorts godis som går att använda som dekoration på cupcakes är minimarshmallows.

Om du ska baka cupcakes till en halloween fest kan du köpa hem sega råttor och dekorera dina cupcakes med dem.